• Suroviny

    Kvalitní a prověřené suroviny jsou základem jakéhokoliv výrobku. Jsme si toho dobře vědomi. Věnujeme proto jejich výběru maximální pozornost a používáme vždy jen ty nejkvalitnější.

    Veškeré základní suroviny a ingredience, ze kterých produkty vyrábíme, průběžně a důkladně prověřujeme.

    Lesní houby sbíráme vlastními silami v českých lesích, převážně na Šumavě, v Krkonoších, v Brdech, v Českém lese a na Křivoklátsku. S tím souvisí jedna důležitá skutečnost. Disponujeme zkouškami znalosti hub, což je základním

    předpokladem pro další zpracování hub pro potravinářské účely a především pro jejich další obchodování.

    V případě hub pěstovaných, jako je např. hlíva ústřičná, žampion bílý a hnědý, kromě vlastní produkce také dlouhodobě spolupracujeme se společností Agaricus z Kaznějova.

    Za důležité považujeme to, že s našimi dodavateli udržujeme úzké, dlouhodobé a v některých případech i přátelské vztahy. Pravidelně jsme v kontaktu a díky tomu můžeme společně zajistit vysokou úroveň našich výrobků.

    alt text is empty
    alt text is empty
  • Certifikovaná výroba

    Vysoká kvalita je naší prioritou. Uvědomujeme si, že úspěch našich produktů úzce souvisí s celým výrobním procesem a také s kontrolou každého jednotlivého kroku. Proto značnou pozornost věnujeme všem jeho fázím od samotného sběru hub až po expedici výsledného produktu.

    Zásadní součástí výroby jsou naše vlastní originální postupy a receptury. Ty jsou z části rodinným dědictvím, ale z podstatně větší části jsou výsledkem mnoha let studia, promýšlení, opakovaného zkoušení a spousty hodin strávených v kuchyni.

    Od počátku dáváme přednost přírodnosti a čistotě. Zaměřujeme se na šetrné technologie s úplným vyloučením chemické konzervace a přídatných látek tak, abychom houbám zachovali chuť, aroma i všechny zdraví prospěšné látky.

    Důležitým střípkem celé skládanky je naše moderní výrobna, která je pod stálou kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce a samozřejmostí v ní jsou vysoké hygienické standardy. Disponujeme certifikátem HACCP, systémem řízení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin.

    alt text is empty
    alt text is empty
  • Tradice přes 20 let

    Na českém trhu působíme již od počátku milénia, tedy s tradicí více než dvaceti let. Za tu dobu jsme společně ušli zajímavou a dlouhou cestu. Mnohému jsme se naučili a naše práce nás stále baví a naplňuje. Dělá nám radost uvádět na trh nové nebo inovované výrobky.

    Na počátku milénia byla houbová gastronomie v České republice v plenkách. Od té doby se však posunula směrem dopředu, sice malými krůčky, ale i takové drobné změny nás velmi těší. Během doby jsme vypozorovali, co na českém

    trhu chybí k tomu, aby byl posun výraznější a lidé byli při zařazování hub do jídelníčku odvážnější a kreativnější. Zjistili jsme, že zásadní je spolupráce mezi kuchaři a houbaři.

    Spolupráce napříč spektrem profesí v potravinářství a gastronomii je pro nás klíčová, abychom dodali na trh ty nejkvalitnější a nejchutnější produkty a pomohli tak dále rozvinout oblast houbové gastronomie u nás.

    Je to pro nás pořád velká výzva a my se na ni moc těšíme...

    alt text is empty
    alt text is empty